DE FINALISTEN VOOR DE TITEL ‘VEELBELOVEND ONDERNEMER’:

DENISE TRUM : DE WINKEL & BAR VRIJDAG   |   STAN WITTENBERG : TRIBAL MUSIC GROUP   |   ROB LEENDERS :  SPARKED

Denise Trum – De Winkel & Bar Vrijdag
De eerste finalist is Denise Trum, eigenaresse van horecazaken De Winkel en Bar Vrijdag in de Peperstraat. Die eerste nam ze in 2020 over van Roel Jordaans. De tweede opende ze begin 2024. “Uitbreiden stond al langer op mijn verlanglijstje”, vertelt Denise. “Maar in De Winkel zelf kan dat niet. Dus toen de buren van De Taverne hun zaak gingen sluiten, heb ik die kans meteen gegrepen.”

Sinds 5 januari kunnen gasten in Bar Vrijdag vier dagen per week terecht voor een borrelhap, een drankje en (live)muziek. “Elke dag moet voelen alsof het vrijdag is”, knipoogt Denise. “Net als in De Winkel zorgen we er met een hecht team van medewerkers voor dat gasten zich hier op hun gemak voelen. Verder vind ik het ouderwets om alleen te ondernemen binnen de muren van je zaak. Dus zoek ik mijn collega’s in de Peperstraat veel op om samen evenementen op poten te zetten. Deze finaleplaats heb ik dan ook zeker aan mijn fijne medewerkers en collega-ondernemers te danken.”

Stan Wittenberg – Tribal Music Group
Iemand die op 25 mei ook tot winnaar kan worden uitgeroepen, is Stan Wittenberg. Hij is eigenaar van platenlabel Tribal Music Group. Met een team van zeven collega’s exploiteert hij sinds 2019 de muziek van meer dan duizend internationale artiesten. “Die kiezen vooral voor ons vanwege ons grote bereik”, aldus Stan. “Vergeleken met conventionele labels snappen we namelijk veel beter hoe socialmediamarketing voor Instagram en TikTok werkt. Maar ook vanuit ons eigen netwerk hebben we 12 miljoen volgers. Dat is voor artiesten natuurlijk superinteressant.”

Stan had nooit verwacht dat hij zijn eigen label zou beginnen. Maar dankzij een succesvol YouTube-kanaal voor ‘trapmuziek’ rolde hij de muziekwereld in. “Aanvankelijk had ik natuurlijk nauwelijks een marketingbudget, dus we hebben voortdurend getest wat werkt”, legt hij uit. “Daardoor werken we nu zeer efficiënt. Dat ondernemende heeft er altijd ingezeten. Ik vind het ook geweldig om met collega-ondernemers te sparren. Je kunt ontzettend veel opsteken van anderen. Hopelijk brengt dit podium me met nog meer ondernemers in contact.”

Rob Leenders – Sparked
De derde finalist is Rob Leenders. Met Sparked brengt hij horecamedewerkers en horecabedrijven bij elkaar. De belangrijkste reden om dat te gaan doen? Hij geloofde niet in het stigma dat in deze sector geen personeel te vinden is. “Het feit dat we inmiddels ‘nee’ moeten verkopen aan medewerkers bewijst mijn gelijk”, glimlacht Rob. “De horeca is een aantrekkelijke branche om in te werken, vooral voor jongeren. Maar dan moet je wel op een eigentijdse manier met ze omgaan. Dat is precies wat we bij Sparked doen. We zijn er voor onze opdrachtgevers, maar zeker ook voor onze medewerkers.”

Net als Denise en Stan pakt Rob het dus anders aan dan de gevestigde orde. En hij vindt het mooi dat hij met deze finaleplek de waardering voor zijn visie krijgt. “Door de toenemende digitalisering zijn we vergeten dat uitzenden mensenwerk is. Bovendien is de horeca vastgeroest in traditionele patronen. De tijd dat een horecabaas vloekend en tierend door de tent gaat, is echt voorbij. Een fijne werksfeer komt van twee kanten. Hopelijk kan ik die boodschap de komende tijd volop verkondigen.”

Tijdens het Business Gala Oss op 25 mei 2024 wordt de winnaar bekendgemaakt.