De eerste finalisten voor de titel Veelbelovend Ondernemer zijn Loes Kappen en Olivier Forma van Restaurant Clemens uit Oss. De twee openden hun restaurant in april 2019. Dus áls het eens mocht gebeuren, dan moest het dit jaar zijn.

“Eerlijk is eerlijk: Loes en ik hebben weleens over de uitverkiezing gesproken”, aldus Forma. “En over hoe bijzonder het zou zijn als we die titel eens zouden verdienen… Of dat daadwerkelijk gebeurt, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar dat we tot de drie finalisten behoren, maakt ons al supertrots.”

Een andere kanshebber is Tom Ruijken van Studio Entr, een interieurarchitectenbureau voor zakelijke en particuliere projecten in Oss. Hij ziet in zijn finaleplaats vooral een kans om meer mensen kennis te laten maken met zijn bureau én zijn creativiteit.

“De timing is perfect, want mijn bedrijf staat lekker op de rit”, aldus Ruijken. “In korte tijd heb ik een heel mooi netwerk opgebouwd in Oss. Maar dat breid ik natuurlijk heel graag verder uit! Als finalist kan ik veel ondernemers aanspreken en mezelf verder op de kaart zetten. Een prachtige kans dus.”

Ook Anne van Boxtel-van Vugt maakt kans op de ondernemersprijs. In 2021 richtte ze Equine Saddlefitting Specialists op: een branche-erkende opleiding tot zadelpasser op hbo-niveau. De hippische ondernemer uit Lith heeft een uitgesproken ambitie: het beroep zadelpasser moet zo snel mogelijk beschermd worden.

“Paardenwelzijn is voor steeds meer mensen belangrijk”, aldus Van Boxtel-van Vugt. “Maar iedereen die het wil, kan nu ‘zomaar’ zadelpasser worden. Het is mooi dat de jury oog heeft voor ondernemers in een niche. Reken maar dat ik dit unieke podium de komende maanden maximaal ga benutten.”

De finalisten horen tijdens het gala wie van deze drie zich de nieuwe Veelbelovend Ondernemer mag noemen. We wensen Anne, Tom en Loes & Olivier veel succes en vooral: geniet ervan!

ONDERNEMER VAN HET JAAR

Voor de titel Ondernemer van het Jaar worden geen finalisten bekend gemaakt en wordt de winnaar tijdens het Business Gala Oss onthuld.