Voorstellen Veelbelovend Ondernemers

Voorstellen Veelbelovend Ondernemers

RiboPro, Haaks en You and Me bij Elise strijden om eervolle titel

Jury Business Gala Oss maakt Veelbelovend Ondernemers bekend

Het is een van de hoogtepunten van het Business Gala Oss: de uitverkiezing van de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar. Vandaag maakte de jury bekend dat RiboPro, Haaks en You and Me bij Elise dit jaar kans maken op de eervolle titel. De komende maanden staan de ondernemers achter deze bedrijven volop in de schijnwerpers.

De afgelopen weken konden de Osse ondernemers collega-ondernemers aandragen voor de titel Veelbelovend Ondernemer van het Jaar 2022. In totaal ontving de jury ruim 300 inzendingen. Op basis hiervan selecteerde ze drie bedrijven die dit jaar kans maken op de eretitel: biotechbedrijf RiboPro, duurzame huizenbouwer Haaks en Fashion Boutique You and Me bij Elise. De genomineerde ondernemers achter deze bedrijven stellen zich graag aan u voor!

Sander van Asbeck (RiboPro): “Extra energie”
Sander van Asbeck is oprichter en mede-eigenaar van biotechbedrijf RiboPro, gevestigd op Pivot Park. Met hun gepatenteerde messenger RNA-technologie ondersteunt dit bedrijf onderzoekers en farmabedrijven bij de ontwikkeling van nieuwe medische behandelingen. Dat Sander veelbelovend bezig is, blijkt wel uit een groeifinanciering van 1,2 miljoen die hij in 2021 ophaalde.

“Natuurlijk ben ik hartstikke trots op de nominatie. Toen ik het goede nieuws hoorde, heb ik het meteen gedeeld met ons team. Als innovator in de farmaceutische industrie, zorgt ons werk altijd al voor voldoening. Maar dit heeft ons nu al extra energie gegeven. Op 14 mei zijn we er uiteraard bij op het Business Gala. En tot die tijd gaan we volop genieten van de aandacht.”

Pim Gijsbers en Jules Luijpen (Haaks): “Iets moois in handen”
In 2017 bouwden Pim Gijsbers en Jules Luijpen hun eerste Haaks-product: een camper gemaakt van duurzame materialen. Toen die succesvol bleek, verlegden ze hun focus naar het ontwikkelen van hoogwaardige duurzame huisjes, onder andere voor de recreatiemarkt. Hun nominatie kwam voor het duo als een grote verrassing.

“We konden bijna niet geloven dat we genomineerd zijn. Maar het is natuurlijk geweldig dat anderen onderschrijven dat we met Haaks iets moois in handen hebben. Het Business Gala voelde altijd een beetje als een ver-van-ons-bed-show. Maar straks staan we daar zelf op het podium. Gelukkig komen bijna al onze toeleveranciers uit Oss. Dus we gaan ongetwijfeld veel bekende gezichten zien.”

Elise van Gent (You and Me bij Elise): “Bloeiende toekomst”
Fashion Boutique You and Me bestaat al 27 jaar. Maar toen Elise van Gent de winkel in 2018 van haar ouders overnam, besloot ze het concept flink te veranderen. Ze wijzigde de naam, investeerde volop in de winkelbeleving en voegde onder meer schoenen en sieraden toe aan het assortiment. Na een uitdagende coronaperiode als startende retailondernemer is ze trots op haar nominatie.

“Toen de burgemeester belde, dacht ik eerst dat het ging over de verbouwing van het Walkwartier. Of ik daar als centrumondernemer misschien overlast van ondervond… Maar toen ze vertelde over deze nominatie, voelde het meteen als een waardering voor ons harde werk. We zijn klaar voor een bloeiende toekomst. Hopelijk komen veel mensen een kijkje nemen in mijn winkel.”

Wie mag zich straks dé Veelbelovend Ondernemer van het Jaar noemen? Dat ontdekken we op zaterdag 14 mei. Tijdens het Business Gala maakt de jury de winnaar bekend. Bent u erbij? Bestel uw kaarten op www.businessgalaoss.nl.