Aandragen nominaties mogelijk

Business Gala Oss

Aandragen nominaties mogelijk

Wie worden de Ondernemer en Veelbelovend Ondernemer van het Jaar 2022?

Ossenaren mogen weer stemmen voor ondernemersprijzen

Nu het Business Gala Oss terugkeert op de kalender gaat de organisatie weer op zoek naar de Ondernemer van het Jaar en de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar. Tot en met 13 februari kunnen Ossenaren de kandidaten voor deze prestigieuze titels aandragen. Daarna bepaalt een vakkundige jury wie tijdens het gala op 14 mei tot winnaar worden gekroond.

Het is een traditie van het Business Gala Oss: de uitverkiezing van de Ondernemer van het Jaar en de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar. Ossenaren kunnen sinds deze week weer ondernemers aandragen die deze titels volgens hen verdienen. Dit is mogelijk tot en met 13 februari. Daarna bepaalt een vakkundige jury onder leiding van burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans wie de Ondernemer van het Jaar wordt. Voor de titel Veelbelovend Ondernemer van het Jaar nomineert de jury drie kandidaten.

Criteria nominaties

Jorg Zwaans, bestuursvoorzitter van Business Gala Oss, deelt de criteria waar een kandidaat aan moet voldoen. “Voor de Ondernemer van het Jaar zoeken we iemand die uitblinkt in visie, creativiteit en innovatie. Hij of zij moet bovendien aan het roer staan van een gezond bedrijf in termen van de continuïteit en het bedrijfsresultaat. Ook belangrijk zijn een positief imago en veel draagvlak binnen ondernemend Oss. En natuurlijk is de winnaar iemand die maatschappelijk verantwoord onderneemt.”

“Een belangrijk criterium voor de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar is dat het bedrijf maximaal vijf jaar operationeel is”, vervolgt Zwaans. “Verder moet ook deze ondernemer beschikken over een scherpe visie, veel creativiteit en innoverend vermogen. En uiteraard moet buiten kijf staan dat deze ondernemer eigenaar is van een bedrijf met veel toekomstperspectief.”

Ondernemers nomineren

Naast de burgemeester als onafhankelijk voorzitter bestaat de zevenkoppige jury uit twee vertegenwoordigers van elk van de Osse ondernemersverenigingen TIBO, OIK en OVO. Ondernemers nomineren kan hier.